Grįžti

2013-ieji Lietuvoje atveria naujas galimybes investuotojams iš Baltarusijos

2013-01-25

2013 m. sausio 24 d. Druskininkuose vykusiame Verslo investicijų forume dalintasi įžvalgomis apie galimybes investuoti ir plėtoti veiklą Lietuvoje. Druskininkų forumas sujungė apie pusšimtį mūsų šalies ir Baltarusijos verslininkų, teisininkų, nekilnojamojo turto specialistų bei konsultantų, pripažinusių, kad puiki geografinė padėtis, palanki teisinė bazė, išsilavinusi darbo jėga bei gerą potencialią grąžą siūlantis nekilnojamasis turtas yra svarūs veiksniai investicijoms ir verslo imigracijai. Tikimasi, jog ją pagerins ir šį mėnesį vykusio Lietuvos pramonininkų ir vežėjų susitikimo metu aptartos Lietuvos – Baltarusijos pasienio darbo efektyvinimo priemonės.

 

Pasak advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ vadovaujančio teisininko Maksimo Saveljevo, Lietuva yra patraukli kaimyninės Baltarusijos investuotojams kaip artimiausi vartai į Europos ekonominę erdvę, jungiančią 30 valstybių, bei vieningą ekonominę rinką ir muitų sąjungą. Lietuvoje įregistravus įmonę, kurios steigimui pasitelkiamos investicijos iš Baltarusijos, ši įmonė turi visas galimybes efektyviai pasinaudoti laisvu kapitalo, prekių ir paslaugų judėjimu kitose Europos ekonominės erdvės valstybėse nepriklausomai nuo į įmonę investuoto kapitalo kilmės. „Daugybė tarptautinių dvišalių sutarčių tarp Lietuvos ir Baltarusijos pastarosios šalies  verslininkams leidžia lanksčiai vykdyti verslą Lietuvoje“, - teigia M. Saveljevas. Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimą  reguliuoja sutartis dėl investicijų skatinimo ir apsaugos, dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis, sutartys dėl socialinės apsaugos, dėl teisinės pagalbos ir teisinių santykių civilinėse, šeimos ir baudžiamosiose bylose bei kitos sutartys.

 

Bendradarbiaujant su Lietuva, baltarusiams atsiveria ir kitos galimybės valdyti ir didinti savo kapitalą – jie vis dažniau ne tik steigia, bet ir įsigyja lietuviškų įmonių, investuoja į fondus ir finansines priemones. „Orion Securities“ vadovo Aliaus Jakubėlio teigimu, Baltarusijos investuotojai savo šalies viduje susiduria su nemažai apribojimų, kurie apsunkina kapitalo judėjimą, todėl pasiekti teigiamą investicijų grąžą tampa itin sunku. „Baltarusiams siūlome investavimo galimybes ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje – jiems tampa laisvai prieinamos viso pasaulio rinkos bei finansinės priemonės,“ - teigia Alius Jakubėlis.

 

Forume taip pat buvo aptarta atsigaunanti Lietuvos nekilnojamo turto rinka, 2012 metais pasiūliusi patrauklių investavimo galimybių. Anot „Inreal“ Vertinimo departamento vadovo Audriaus Šešplaukio, perspektyviausi šalies regionai yra sostinė Vilnius ir kurortai, kur praėjusiais metais startavo 96 proc. naujų nekilnojamojo turto projektų Lietuvoje. „Minėtuose miestuose daugėja pirkėjų, 2012 metais Vilniuje parduota 21 proc., o pajūryje – net 2 kartus daugiau butų nei 2011 metais. Vidutinės pardavimo kainos kol kas išlieka stabilios, tad šiandien pirkėjai gali nesunkiai generuoti 5-6 proc. grynąjį pinigų srautą iš nuomos, o ilgalaikėje perspektyvoje uždirbti iš kainų prieaugio“, - kalba A. Šešplaukis.

 

„Patogi, greita ir paprasta bendrovių steigimo procedūra, patraukli mokesčių sistema, pirmaujančios informacinės ir ryšio technologijos, išsilavinę, kalbantys keliomis kalbomis, sąžiningi, darbštūs žmonės, pasaulinio lygio kultūrinis gyvenimas, unikalaus grožio gamta – tai veiksniai, kviečiantys ne tik pasinaudoti Lietuva kaip verslo plėtros pradžia ES valstybėse,  bet ir skatinantys verslo imigraciją“, - teigia „Amicorp Baltic“ teisininkė Ramona Laurinkienė. 

 

Forume ne kartą akcentuota puiki Lietuvos geografinė padėtis, ekonominis bei politinis stabilumas, palanki aplinka investicijoms.



APIE ĮMONES

„Raidla Lejins & Norcous“
advokatų kontoros Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje yra Baltijos šalių regiono teisinių paslaugų lyderės, kuriose dirba 130 teisininkų. Kontoros teikia kompleksines paslaugas šalies, regiono ir tarptautinėms įmonėms, tarp kurių – tarptautinės korporacijos, bankai ir finansinės institucijos. „Raidla Lejins & Norcous“ profesionalumą nuolat įvertina pagrindiniai advokatų kontorų žinynai „Chambers Global“, „Chambers Europe“, „PLC Which lawyer“, „The European Legal 500“ ir kt. 2011 m. „The Financial Times“ ir „mergermarket“ pripažino advokatų kontorą „Raidla Lejins & Norcous“ geriausia teisine patarėja Baltijos šalyse.

„Orion Securities“ – didžiausia ne bankinė finansinė grupė Lietuvoje,užsiimanti tarpininkavimu prekiaujant vertybiniais popieriais, taip pat įmonių finansų (corporate finance – angl.), privačios bankininkystės ir finansų valdymo paslaugų teikimu privatiems ir juridiniams asmenims. Lietuvos rinkoje veikiame nuo 1993 metų (kaip UAB FMĮ „Baltijos vertybiniai popieriai“). „Orion Securities“ yra Vilniaus, Rygos, Talino,Varšuvos ir Stokholmo biržų narė. „Orion Securities“ yra licenzijuota finansų maklerio įmonė, kurios veiklą prižiūri Lietuvos bankas.

Inreal grupė,
kurią sudaro: UAB „Inreal valdymas“, UAB „Inreal“, UAB „Inreal pastatų priežiūra“ (su susijusiomis daugiabučius namus administruojančiomis įmonėmis) ir UAB „Inreal GEO“, teikia bene plačiausią Lietuvoje nekilnojamojo turto ir pastatų priežiūros paslaugų spektrą. Inreal grupės įmonės priklauso AB „Invalda“. Inreal grupėje šiuo metu dirba virš 300 darbuotojų, valdomo turto vertė – apie 400 mln. Lt., tarpininkaujama nuomojant ar parduodant 550 tūkstančių kv.m komercinių patalpų ir 1150 gyvenamųjų būstų, įvertinto per metus turto vertė siekia 2 milijardus litų, pastatų priežiūros sektoriaus įmonių prižiūrimų pastatų plotas – 1 milijonas kv.m. Įmonių biurai ar atstovybės veikia Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Mažeikiuose, Alytuje, Plungėje, Šilalėje ir Utenoje.

UAB „Amicorp Baltic“ – bendrovė, priklausanti tarptautinei Amicorp grupei, turinčiai savo biurus 29 pasaulio šalyse, teikianti bendrovių steigimo, valdymo, administravimo (apskaita, teisinių bei mokestinių klausimų sprendimai, darbo užmokesčio valdymas ir kt.) Lietuvoje ir tarpininkaujanti teikiant kitų grupės padalinių paslaugas Rytų Europoje bei Skandinavijos šalyse.



Daugiau informacijos:


Alius Jakubėlis
Direktorius

Tel. +370 (5) 241 41 52
aj@orion.lt

Orion Securities
www.orion.lt
Ramona Laurinkiene
Teisininkė

Tel.: +370 (5) 264 4741
r.laurinkiene@amicorp.com

Amicorp Baltic UAB
www.amicorp.com
Rūta Merčaitienė
Marketingo ir komunikacijos vadovė

Mob. +370 611 29 779
ruta.mercaitiene@inreal.lt

INREAL GRUPĖ
www.inreal.lt
 
Vaida Zykutė
Komunikacijos vadovė

Tel. +370 5 250 0800
Mob. +370 699 43312
vaida.zykute@rln.lt

RAIDLA LEJINS & NORCOUS
www.rln.lt
Susisiekite su mumis
Vardas
Telefonas
El. paštas*
žinutė